BLOG

Un ghid complet al cerințelor hardware pentru Windows 11 Partea 1

01.09.2023 08:51
Un ghid complet al cerințelor hardware pentru Windows 11 Partea 1

Prezentarea următoarei generații a sistemului de operare Microsoft, Windows 11, a fost întâmpinată cu un val de interes în întreaga comunitate tehnologică. Noul sistem de operare promite performanțe îmbunătățite, securitate sporită și o interfață de utilizator elegantă și modernă. Dar pentru a beneficia de aceste caracteristici, hardware-ul dvs. trebuie să îndeplinească anumite cerințe de sistem. Acest ghid cuprinzător acoperă cerințele hardware pentru Windows 11 și vă ajută să determinați dacă sistemul dvs. actual este compatibil sau dacă va trebui să faceți un upgrade în viitor.

Introducere în Windows 11

Windows 11, cel mai recent sistem de operare al Microsoft, reprezintă o îmbunătățire semnificativă față de predecesorul său, Windows 10. Acesta se mândrește cu o interfață de utilizator modernă, un suport tactil îmbunătățit și noi instrumente de introducere a datelor, cum ar fi stylus-ul și vocea. Adaptat pentru sistemele încorporate și aplicațiile industriale bazate pe IoT, Windows 11 IoT promite, de asemenea, să îmbunătățească sistemele de întreprindere cu noi cerințe de caracteristici hardware, inclusiv USB 4.0, Wi-Fi 6E și TPM 2.01. 

 

Aflați mai multe Aflați mai multe Aflați mai multe

 

Comparație între cerințele de sistem pentru Windows 10 și Windows 11

Cerințele hardware ale Windows 10 și Windows 11 diferă semnificativ. Windows 11 necesită o configurare mai complexă a PC-ului decât predecesorul său. De exemplu, pentru prima dată, Windows are nevoie de un procesor multi-core pentru a funcționa, deși nu trebuie să fie puternic - un procesor de 1 GHz, pe 64 de biți, cu 2 sau mai multe nuclee este suficient2. Windows 11 are nevoie, de asemenea, de mai multă memorie - cel puțin 4 GB - și de mult mai multă stocare - 64 GB3.

Cerințe hardware pentru Windows 11 în detaliu

Pentru a rula Windows 11, sistemul dvs. trebuie să îndeplinească următoarele cerințe hardware minime:

- Un procesor: 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid, cu cel puțin două nuclee, un procesor compatibil pe 64 de biți sau System on a Chip (SoC).

- Memorie: 4 gigaocteți (GB) sau mai mult. 

- Spațiu de stocare: 64 GB sau mai mult de spațiu disponibil pe disc.

- Placă grafică: Compatibilă cu DirectX 12 sau o versiune ulterioară, cu driver WDDM 2.0.

- Firmware de sistem: UEFI, compatibil cu Secure Boot.

- TPM: Modulul de platformă de încredere (TPM) versiunea 2.0.

- Afișaj: Afișaj de înaltă rezoluție (720p), monitor de 9" sau mai mare, 8 biți pe canal de culoare.

- Conexiune la internet: Este necesară o conexiune la internet pentru a efectua actualizări și pentru a descărca și utiliza anumite funcții.

Aceste cerințe vor asigura că Windows 11 rulează fără probleme și în siguranță și oferă cea mai bună experiență de utilizare posibilă. 

Înțelegerea cerinței TPM pentru Windows 11

Una dintre cele mai importante cerințe noi din Windows 11 este Trusted Platform Module (TPM) versiunea 2.0. TPM este un microcontroler dedicat, conceput pentru a securiza hardware-ul prin integrarea cheilor criptografice în dispozitive.6 Acesta oferă caracteristici legate de securitate bazate pe hardware pentru a face computerul mai rezistent la manipulare.7 Pe măsură ce amenințările cibernetice continuă să crească, includerea TPM 2.0 în cerințele hardware pentru Windows 11 adaugă un nivel suplimentar de securitate pentru a proteja datele sensibile.

În acest articol, descriem cerințele hardware pentru a rula Windows 11 în mod optim. Acestea sunt continuate și explicate în detaliu în partea 2 a acestui articol.