BLOG

Un ghid complet al cerințelor hardware pentru Windows 11 Partea 2

01.09.2023 08:53
Un ghid complet al cerințelor hardware pentru Windows 11 Partea 2

În articolul precedent am acoperit cerințele hardware pentru Windows 11, iar în acest articol vom continua cu o explicație detaliată a motivelor pentru care sunt necesare și a modului în care putem face compatibile PC-urile vechi.

Windows 11 și conectivitatea la internet 

Ediția pentru acasă a Windows 11 necesită o conexiune la internet și un cont Microsoft pentru a finaliza configurarea dispozitivului la prima utilizare8. În plus, unele funcții integrate în Windows 11 IoT necesită o conexiune la internet, cum ar fi Azure IoT, Microsoft Store, browserul Edge, Remote Desktop, VPN (Virtual Private Network), Windows Update, Device Guard și Credential Guard9.

 

Aflați mai multe Aflați mai multe Aflați mai multe

 

Definirea compatibilității cu Windows 11

Microsoft oferă o aplicație gratuită, PC Health Check10 , pentru a determina dacă PC-ul dvs. este compatibil cu Windows 11. Această aplicație oferă o verificare rapidă a capacităților computerului dvs. și vă permite să știți dacă sistemul dvs. este compatibil cu noul sistem de operare. Alternativ, puteți utiliza WhyNotWin1111, un instrument terț nesuportat care oferă informații mai detaliate despre compatibilitatea sistemului dumneavoastră cu Windows 11.

Explorați soluții pentru PC-urile mai vechi

Dacă PC-ul dvs. nu îndeplinește cerințele hardware pentru Windows 11, există încă soluții posibile. Microsoft a declarat că PC-urile care nu sunt acceptate și care îndeplinesc anumite cerințe minime (de exemplu, procesor pe 64 de biți acceptat, 4 GB de memorie, 64 GB de spațiu de stocare, UEFI secure boot, cerințe grafice și TPM 1.2) pot rula Windows 1112. Cu toate acestea, aceste sisteme sunt considerate ca fiind neacceptate și nu pot primi actualizări, ceea ce reprezintă un risc semnificativ pentru securitate13.

Alegerea între Windows 10 și Windows 11

Dacă sistemul dvs. nu îndeplinește cerințele hardware ale Windows 11, puteți rămâne cu Windows 10, pe care Microsoft îl susține până în 202514 , sau puteți cumpăra un PC nou pregătit pentru Windows 11. Dacă cerințele hardware ale Windows 11 vi se par prea descurajante, cumpărarea unui PC nou cu Windows 11 poate fi cea mai bună opțiune.

Viitorul actualizărilor Windows 11

Actualizările viitoare ale Windows 11 se vor concentra probabil pe îmbunătățirea securității, a gestionării dispozitivelor și a compatibilității pentru o gamă mai largă de aplicații, precum și pe o conectivitate și o personalizare îmbunătățite pentru a sprijini mai bine nevoile specifice industriei. Capacitatea îmbunătățită de edge computing va deveni din ce în ce mai importantă pentru dispozitivele IoT, permițând procesarea și analiza mai rapidă a datelor15. 

În concluzie, Windows 11 reprezintă un salt semnificativ în ceea ce privește tehnologia sistemelor de operare, oferind performanțe îmbunătățite, securitate sporită și o interfață de utilizator modernă. Cu toate acestea, pentru a profita de aceste avantaje, sistemul trebuie să îndeplinească anumite cerințe hardware. Cunoașterea acestor cerințe vă va ajuta să stabiliți dacă sistemul dvs. actual este compatibil cu Windows 11 sau dacă trebuie să faceți o actualizare. Dacă sistemul dvs. nu îndeplinește aceste cerințe, aveți opțiunea de a rămâne cu Windows 10 sau de a investi într-un nou computer compatibil cu Windows 11. Pe măsură ce Microsoft continuă să lanseze actualizări și îmbunătățiri pentru Windows 11, este important să rămâneți informat și să luați cea mai bună decizie pentru nevoile dumneavoastră hardware.