BLOG

Alegerea software-ului antivirus potrivit: un ghid cuprinzător Partea 2

27.09.2023 12:52
Alegerea software-ului antivirus potrivit: un ghid cuprinzător Partea 2

În articolul precedent, am analizat rolul software-ului antivirus în protecția împotriva amenințărilor, tipurile de amenințări cibernetice și caracteristicile cheie ale unui software antivirus eficient. În această secțiune, vom rafina și mai mult criteriile pentru a face alegerea potrivită.

 1. Caracteristici suplimentare pe care trebuie să le căutați la un software antivirus

Securitatea cibernetică modernă necesită adesea o abordare stratificată. Iată o listă de caracteristici suplimentare care trebuie căutate:

 • Administratori de parole
 • Curățarea și optimizarea performanțelor sistemului
 • Monitorizarea Wi-Fi la domiciliu
 • Monitorizarea scurgerilor de informații din conturile online
 • Monitorizarea integrității hard disk-ului
 • Servicii de rețea privată virtuală (VPN)
 1. Alte întrebări esențiale înainte de a alege un software antivirus

Câteva întrebări de luat în considerare: 

 • Ce dispozitive și sisteme de operare va proteja acest software?
 • Poate acest software să îmi protejeze întreaga familie?
 • Acest software îmi protejează calculatoarele și dispozitivele? 

Nu uitați, implementarea proactivă a unui software antivirus eficient vă poate ajuta să vă navigați liniștit în viața digitală.

 1. Înțelegerea confidențialității în software-ul antivirus 

Pentru prima dată în acest an, toate programele antivirus evaluate au primit un scor de confidențialitate, pe baza orientărilor open source prezentate în Standardul digital. Scorul măsoară modul în care compania declară că colectează, partajează și utilizează datele dumneavoastră și ce control vă oferă asupra acestora.

 1. Companiile care și-au pierdut statutul de recomandare 

Mai multe programe antivirus și-au pierdut statutul de recomandare din cauza preocupărilor legate de confidențialitate.

 1. Programele antivirus încorporate în Windows

Dacă folosiți o versiune de Windows compatibilă, aveți deja antivirusul Microsoft Defender încorporat care vă ajută să vă protejați împotriva virușilor, a programelor spion și a altor programe malware. Această funcție este gratuită și este inclusă în Windows, fiind mereu activată și lucrând mereu pentru a vă proteja computerul de malware.

 1. Explorați alternativele la Microsoft Defender Antivirus

Dacă doriți să explorați alternative la Microsoft Defender Antivirus pe care îl aveți deja instalat, există o serie de companii de securitate de renume care oferă software de securitate pentru consumatori compatibil cu Windows. Cu toate acestea, înainte de a instala un alt software anti-malware, asigurați-vă că nu aveți deja alte produse anti-malware de la terți pe computerul dumneavoastră.

 1. Considerații finale

Pe măsură ce amenințările cibernetice devin tot mai sofisticate, a avea un software antivirus fiabil și eficient a devenit mai important ca niciodată. Luând în considerare diferiții factori discutați în acest ghid, veți fi mai bine pregătit să luați o decizie în cunoștință de cauză atunci când alegeți un software antivirus.