BLOG

Utilizarea eficientă a instrumentelor de colaborare (Collaboration Tools) în sistemul Microsoft 365

31.10.2023 12:19
Utilizarea eficientă a instrumentelor de colaborare (Collaboration Tools) în sistemul Microsoft 365

În era digitală, capacitatea de a colabora fără probleme este un atu esențial pentru afacerile moderne. Este un element esențial pentru creșterea productivității și a eficienței în cadrul unei organizații. Microsoft 365 oferă o suită de instrumente de colaborare concepute pentru a ajuta echipele să colaboreze mai eficient, oriunde s-ar afla. Cu ajutorul unor instrumente precum Microsoft Teams, SharePoint și OneDrive, afacerile pot simplifica fluxurile de lucru, pot face schimb de idei și pot menține un nivel ridicat de comunicare. Acest articol detaliază 10 instrumente de colaborare Microsoft 365 care fac parte integrantă din îmbunătățirea productivității.

Colaborarea de grup online: o necesitate pentru orice loc de muncă modern

Dinamica în schimbare a locului de muncă modern și proliferarea teleworkingului au intensificat nevoia de colaborare eficientă în grup. Numai în Statele Unite, aproximativ 4,7 milioane de lucrători lucrează în prezent de acasă, ceea ce necesită instrumente care să permită comunicarea și colaborarea în timp real cu membrii echipei din întreaga lume.

 

Aflați mai multe Aflați mai multe Aflați mai multe

 

Un studiu a arătat că aproape 30 % din eșecurile proiectelor se datorează eșecului de comunicare. De fapt, 99% dintre angajați preferă un loc de muncă în care comunicarea este o prioritate. Acest lucru evidențiază importanța implementării unor instrumente și procese de comunicare solide pentru a atrage și a păstra cele mai bune talente.

În ciuda multitudinii de instrumente de colaborare disponibile, alegerea celui potrivit pentru organizația dvs. poate fi o provocare. Acest articol trece în revistă 10 instrumente de colaborare integrate în Microsoft 365 care pot îmbunătăți comunicarea, partajarea documentelor și programarea.

10 instrumente cheie de colaborare Microsoft 365 pentru a stimula productivitatea

Microsoft 365 este un instrument de afaceri puternic, cu 200 de milioane de utilizatori activi lunar până la sfârșitul anului 2019. Popularitatea sa este determinată de o gamă largă de aplicații, instrumente și caracteristici adaptate pentru a îmbunătăți productivitatea. Dar numărul mare al acestor instrumente poate fi copleșitor. Așadar, în această secțiune, evidențiem 10 instrumente cheie de colaborare Microsoft 365 care vă pot spori productivitatea afacerii.

 1. SharePoint Online

SharePoint este un instrument bazat pe cloud pentru stocarea fișierelor și colaborare, oferind partajare securizată a fișierelor, colaborare între documente, gestionare a metadatelor și capacități avansate de căutare. Este deosebit de eficient pentru colaborarea în grup. Pachetele de nivel superior se laudă, de asemenea, cu funcții de întreprindere.

Printre caracteristicile notabile se numără: 

 • Pagini de comunicare pentru colaborarea la nivelul întregii organizații
 • Site-uri hub pentru colaborare agregată
 • MySites pentru profiluri personale
 • Wikis și intraneturi de întreprindere 

Comparabil cu: Asana 

 1. Grupuri Outlook

Outlook Groups este o caracteristică Microsoft 365 care vă permite să creați un spațiu de chat și colaborare în grup. Toți membrii sunt adăugați ca invitați și au acces la căsuța poștală partajată, la calendar, la planificatorul de proiecte și la depozitul de documente.

Comparabil cu: LinkedIn Groups 

 1. Grupuri Yammer

Yammer este un instrument de colaborare în grup care funcționează ca un forum pe social media. Se integrează cu Outlook și OneDrive, creând un "feed" în care utilizatorii pot vizualiza postările populare, pot urmări postările și pot lăsa comentarii.

Comparabil cu: Workplace de la Facebook

 1. Microsoft Teams

Microsoft Teams oferă o soluție bazată pe chat pentru lucrul în echipă. Oferă canale și comentarii, precum și mesagerie individuală prin intermediul chat-ului Teams. Microsoft Teams înlocuiește, de asemenea, Skype for Businesses, permițând membrilor echipei să apeleze, să converseze prin chat și să organizeze conferințe web într-o singură aplicație Teams integrată.

Comparabil cu: Slack

 1. To Do 

To Do este un instrument care îi ajută pe utilizatori să țină evidența sarcinilor și să rămână organizați. Printre caracteristici se numără liste de elemente, cum ar fi recomandări de restaurante, sarcini importante, e-mailuri marcate, posibilitatea de a adăuga date scadente, de a partaja liste și de a împărți sarcinile mari în bucăți ușor de gestionat.

Comparabil cu: To-Doist, Monday.com

 1. OneDrive

OneDrive este serviciul de stocare în cloud al Microsoft. Acesta oferă cocontractări în timp real, partajare la discreție, acces offline și sincronizare între dispozitive.

Comparabil cu: Google Drive

 1. OneNote

OneNote permite utilizatorilor să colecteze, să organizeze și să partajeze liber informații într-un spațiu de colaborare. Utilizatorii pot salva și partaja desene, fișiere audio, capturi de ecran și multe altele într-un singur spațiu. 

Comparabil cu: Evernote 

 1. Shifts

Shifts este o aplicație mobilă Microsoft concepută pentru a gestiona sarcinile și turele în cadrul echipelor sau organizațiilor.

Comparabil cu: Planner, Zoho Connect, Monday.com 

 1. Flow

Flow este un instrument conceput pentru a automatiza și simplifica fluxul de lucru, crescând productivitatea prin eliminarea sarcinilor manuale care consumă timp. 

Comparabil cu: IFTTT

 1. AskCody

AskCody este un software de productivitate conceput pentru a simplifica procesul de programare a întâlnirilor cu ajutorul Outlook și Microsoft 365. Se integrează perfect cu Microsoft 365, astfel încât să puteți petrece mai mult timp lucrând și mai puțin timp stabilind întâlniri și spații de colaborare. 

Comparabil cu un software de gestionare a întâlnirilor, o platformă de gestionare a vizitatorilor și o platformă de analiză.